Dutch Royal Academy of Sciences (KNAW) publishes report “Reuse of public sector data”

The KNAW published on 20 June 2019 the report “Hergebruik van publieke data; Meer wetenschap en beter overheidsbeleid”. The summary of the report reads:

“Data uit overheidsadministraties leveren een schat aan kennis op voor wetenschap en overheidsbeleid, maar ze worden daarvoor nog niet ten volle benut. Het gaat om data uit administraties van het Rijk, provincies, gemeenten, zorgverzekeraars, waterschappen, scholen en andere organisaties die publieke taken uitvoeren. Deze publieke data kunnen, natuurlijk met inachtneming van alle privacyregels, meer worden gebruikt en hergebruikt voor onderzoek.  De KNAW ziet daarbij een belangrijke rol voor een Chief Public Data Officer. “

KCOD’s Frederika Welle Donker and Bastiaan van Loenen participated in the research performed by the KNAW. Reference was made to the “Open data wasstraat” that the KCOD developed in close cooperation with RIVM. The KNAW report is available here. The KCOD/ RIVM report is available here.
Scroll to Top